tiistai 6. maaliskuuta 2012

Pikkuriikkistä sisustusta pistelyn lomassa

Onpas aika taas hurahtanut nopsasti - viikko edellisestä postauksesta.Ristipistotyön kanssa on tullut vietettyä tunti jos toinenkin ;) Muut käsityöt ovat saaneet odottaa aikaa parempaa.Pistelyt ovat edenneet siihen malliin,että lähipäivinä alkaa olla jälkipistojen aika.Jostain syystä inhoan niiden tekemistä;aivan samoin kuin lankojen päättelyäkin.No,tämäkin työ niitä vaatii ehdottomasti.Kuvaa taidan laittaa vasta sitten,kun työ on valmis.


Sisustusasiat ovat pyörineet kovasti mielessä.Olisi ihanaa laittaa kaikkea kivaa ja kaunista ja kodikasta,mutta....se raha tai paremminkin sen puute :/ En tiedä,onko vika minussa vai paikallisissa kirpputoreissa ja kierrätyskeskuksessa,kun niin harvoin teen sieltä mitään löytöjä.Järkyttävää roinaa - mitä en huolisi edes ilmaiseksi - siellä kyllä tuntuu olevan pilvin pimein.Pari pientä juttua kuitenkin olen saanut aikaiseksi eteiseeni.Joitakin saattaa naurattaa,mutta laitanpa silti pari kuvaa.





Tuossa ylemmässä on ikivanha puhelinpenkki.Muistattehan sen ajan kun ainoa puhelin oli lankapuhelin ja näitä myytiin siihen tarkoitukseen ;) En ole raaskinut siitä luopua,koska siinä on hyvät laatikot ja eteisessä se on oiva istuin esim.kun vetää kenkiä jalkaan.Pari päivää sitten keksin myös,että kun laitan istuimen alle pahvilaatikon,niin siitä saan hyvää säilytystilaa langoilleni.Joskus ennen muinoin säilytin siellä esim.kenkiä.Istuinosan kangas oli kulahtanut ja aivan hirveän näköinen.Tänään sain sitten inspiraation toteuttaa yhden suunnitelmistani ja vaihdoin kankaan.Tuo kyseinen kangaspalanen on vuosia ollut varastossani ja nyt kekkasin,että sehän sopisi tähän mainiosti.Laukku siitä muistaakseni alunperin piti tulla.

Alemman kuvan naulakot on laitettu siivouskomeron ulkoseinään sillä ajatuksella,että laitan käsilaukkuni siihen roikkumaan.On ärsyttänyt tosi pitkään kun naulakko on niin täynnä,ettei siihen tahdo mahtua,enkä tykkää kun laukut pyörii lattialla.Tai peittää tuon puhelinpenkin istuinosan.Nyt sitten huomasin,että nämä pikku-uudistukset suorastaan vaatii sitä,että eteisen parin lipaston päälle täytyy virkata roosat tai lilat pikku liinat sinisten tilalle...:D

Pistelyn lomassa äänikirjat ovat olleet edelleen pop.Sofi Oksasen Puhdistus oli melkoisen rankka.Alkuun ajattelin,että näinköhän jaksan sen kuunnella.Mutta tarina tempasikin mukaansa ja se oli ihan pakko kuunnella loppuun.Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää-sarjaa olen kuunnellut myös.Ja vielä täytyy mainita  Outi Pakkasen dekkari Yön yli,joka yllätti myös positiivisesti.Lukupuolella sain loppuun Unni Lindellin Hunajasyötin.Hyvä se oli,mutta kokonaisuudessaan ei ihan samaa tasoa kuin kirjailijan aiemmat romaanit.

Nyt pistelemään :) Aurinkoista viikon jatkoa! :)

8 kommenttia:

  1. Eikös ole toisaalta ihanaa, miten jokainen muutos pyytää jotain uutta muutosta rinnalleen niinkuin nyt sinulla niitä uusia liinoja.

    Rahattomuus vaan on kurjaa, siitä täällä meilläkin kärsitään kun minä oon sairaslomalla - ollu jo yli vuoden ja ennen sitä jo työttömänä. Onneks miehellä sentään on vakituinen työ.
    Toisaalta rahattomana oppii keksimään kaikenlaista ilmaista/halpaa tekemistä, kierrätystä jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän siinä tuppaa käymään,että muutos muutoksen perään ;) Jotkut ihmiset ovat sitä mieltä,ettei omista raha-asioista ole soveliasta puhua,mutta minä puhun ainakin - tai varsinkin sen puutteesta ;)Onhan se ihmisen elämässä kovin tärkeä asia ja vaikuttaa lähestulkoon kaikkeen muuhunkin.Ja aiheuttaa paljon murhetta ja unettomia öitä.Mutta totta:rahattomuus laittaa älynystyrät koetukselle ja toisinaan poikii ihan kelpo ratkaisuja :)

      Poista
  2. Hieno puhelinpenkin tuunaus! Meillä oli kans kotona tollanen ja mutsilla ja faijalla on se aivan samassa käytössä ku sullaki edelleen, eteisessä ja erittäin kätevä onki! Virkkaa ihmeessä uudet pikkuliinat, ne piristää kummasti!

    Mulla on Puhdistus muuten kirjana kesken... Ollu jo yli vuoden, mut luulisin saavani sen vähitellen siihen vaiheeseen, et saan luettua loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oon tosi tyytyväinen,etten erehtynyt penkistäni luopumaan viime kesän muuttohässäkässä,vaikka hetken jo sitä harkitsin.

      Luulen,että olisin jättänyt tuon Puhdistuksen jo alkumetreillä kesken,jos olisin sitä lukemaan aloittanut.Mutta tuo kuuntelu on jotenkin eri juttu.Tosin pari ensimmäistä levyä ihmettelin,että mikäköhän tämä juttu oikein on.

      Poista
  3. Kommentoin jo eilen illalla, mut kone tilttas ja viesti katos! Kiva kuulla sinustakin, olin jo odotellut!

    Minäkään en tee mitään löytöjä paikallisilta kirppareilta, ihan samanlaista kaatopaikkatavaraa on täälläkin yleensä tarjolla! Tarttis varmaan kiertää säännöllisesti, jos haluais jotain löytää.

    Hienosti tuunattu puehlinpöytä! Mitäs tuollaista hävittämään, jos on kerta tarpeellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oikein tarpeellinen on ja ihan passeli paikkakin sille tossa mun eteisessä.Ja täytyy sanoa,et tyytyväinen olen itsekin tuohon lopputulokseen.Eikä ollut vaikea toteuttaa.

      Poista
  4. Tuunaus on oikein hieno,
    puhelinpöytä on oikeasti kätevä !
    Tykkään kovasti kun blogeissa näkyy näitä "aitojen"
    kotien pieniä sisustuksen uudistuksia eikä sellaisia kuin tv.ssa tai lehdissä jollaisia ei kyllä tavallinen ihminen voi edes haaveilla!

    Ruusuiset koukut on ah -miten suloiset ,tykkään,tykkään :)

    Wau miten nopeasti olet pistellyt..kivaa sitten nähdä työsi valmiina !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Minä en viitsi juurikaan telkusta tai lehdistä edes katsella noita sisustusjuttuja kun ne tosiaan ovat niin kaukana tavallisen ihmisen kodista.Ja monesti kauhean kliinisen ja steriilin näköisiä.Minä en kauheasti tykkää siitä,että kaikki vedetään valkoisiksi seiniä ja kalusteita myöten.

      Pistely on tosiaan edennyt melko nopsasti.Mutta mullahan on aikaa,kun en ole töissä ja lapsetkin jo aikuisia.Eikä ole miestäkään huomiota vaatimassa ;D

      Poista