perjantai 30. maaliskuuta 2012

Mieletöntä musiikkia

...sain kokea eilen Kaija Koon konsertissa!Siis ihan huikeaa;olen fiiliksissä vieläkin! :) Kaija on yksi ehdottomista suosikeistani;ollut jo todella kauan kauan aikaa.Laulujen sanoitukset ovat upeita,niissä on sisältöä ja herättävät paljon tunteita,muistoja,mitä milloinkin.Ja mikä ääni ja tulkinta!Tuollaisella konserttilavalla pääsee niin oikeuksiinsa.Todella upea show koko rahan edestä!Ja voi kuinka piristi!Jännitin etukäteen miten selkä kestää istumisen,mutta selvisin.Kyllähän se hiukan kivuliasta oli ainakin alkuun,mutta ilmeisesti esityksen myötä erittyi sellaisia endorfiineja vai mitä ne nyt onkaan että kipu suorastaan unohtui :D Toinen jännityksen aihe oli se,että miten selviän vuolaan hikoiluni kanssa :/ Olen aina ollut tuossa lajissa valitettavasti alani huippua,mutta nyt ilmeisesti myös kipulääkkeet lisäävät erityksen aivan uusiin sfääreihin.Hikoilen kauttaaltaan ylimmästä hiustupsusta varpaisiin asti.Voitte kuvitella,että on hiukan ikävää liikkua ihmisten ilmoilla tuollaisenkin vaivan kanssa :( Onneksi se eilen pysyi edes joissakin aisoissa.

Sitten lisää kulttuuria :) Virpi suositteli minulle kuunneltavaksi äänikirjana Irja Virtasen kirjoittamaa Kenttäharmaita naisia.Tykkäsin kovin!Mua on aina kiinnostanut sota-ajan historia ja tämä vaikutti realistiselta kuvaukselta.Ko kirjailijahan on toiminut Lotissa sota-aikana,joten todellisuuspohjaa ja tietämystä varmasti löytyy.Rehellistä ja kaunistelematonta kuvausta.Kirjastosta lainaan näitä äänikirjoja ja se harmittaa,että näyttävät lainaajat kohtelevan kovin huonosti kirjaston omaisuutta :( Milloin cd:t ovat paksussa käsirasvassa tai muussa lähmässä - uskomatonta kyllä! - tai kovasti naarmuisia, niin että soitin jumittaa.Tokihan ne kuluvat kovan kuuntelunkin myötä,mutta silti harmittaa.

Käsityörintamalla olen aloittanut salaisen ristipistotyön,joka siis menossa lahjaksi.Niinpä kuvia siltä saralta ei ole hetkeen odotettavissa.Mutta laitanpa tänne kuvan eräästä pistelystä vuosien varrelta,ettei menisi pelkäksi tekstiksi.


Lähestyy se:mansikka-aika nimittäin!Kauhean ryppyisen näköinen tämäkin työ,mutta ymmärtänette varmaan - sarjassamme viimeistelemättömiä töitä...

Ompelutöitä ja -suunnitelmia on pyörinyt päässä useamman viikon - toteutusta uupuu.Mutta ehkäpä tässä viikonlopun aikana tulisi lopultakin kaivettua ompelukone esille.

        Arvokkaan elämän eväät

              Se ihminen voi sanoa onnistuneensa elämässään,
              joka on käyttänyt päivänsä oikein,
              nauranut usein ja rakastanut paljon;
              joka on saavuttanut hyvien ihmisten kunnioituksen ja
              lastensa rakkauden;
              joka on täyttänyt oman paikkansa ja suorittanut velvollisuutensa;
              joka lähtee paremmasta maailmasta kuin se,
              mihin hän kerran tuli,
              olkoonpa hän parantanut sitä sitten
              lisäämällä siihen yhden kukan tai kauniin runon tai
              pelastamalla ihmissielun;
              ihminen,joka on ihaillut maan kauneutta ja tuonut sen julki;
              joka on etsinyt toisista ihmisistä heidän parhaat puolensa
              ja ollut itse valmis kaikessa antamaan parastaan.
                                                         - R.L.Stevenson -

14 kommenttia:

 1. Hei Merkku,ei voi olla totta, säkin täytätä tänäkin keväänä 25 ;) !!! Eikö ookin ihanaa, paras ikä menossa! Harmi kun muut tuossa vieressä vanhenee...

  Musta se I.Virtasen kuvaus oli kanssa hyvä ja Seela Sella lukijana aivan loistava. Jotkut kirjat menee pilalle jos lukija on huono... En nyt kovin montaa ole vielä kuunnellut, mutta ainakin yhden lukijan kirjat hyppään yli yhden kuultuani... Olen ehkä hieman kranttu.

  Kiva kun jaksoit käydä konsertissa. Se piristi varmasti! Ihanaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa kevättä sinullekin! :) On tosiaan mukavaa olla kevään lapsi ja seurata muiden vanhenemista ;)

   Kyllä lukijalla on paljon merkitystä noissa äänikirjoissa...maku ja mielenkiinto menee,jos lukija ei osaa asiaansa.Mutta Sella oli kyllä aivan huippu lukija!

   Poista
 2. Ihanan positiivinen fiilis tässä postauksessasi ja mahtavaa, että pääsit konserttiin!
  Toivottavasti selkäjumpitus edes hiukan alkaisi helpottamaan, kun mielikin on plussalla!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinullekin!Saan kiittää ystävääni joka lahjoitti minulle tämän konserttielämyksen!Vieläkin on hyvä mieli.

   Poista
 3. Hauska kuulla, että oli hyvä konsertti. Kaija Koo on ihan ok, vaikken mikään fani olekaan. Mä olen käynyt viimeksi Mamban konsertti kun odotin huomenna 8v täyttävää tyttöstä! ;o0 Olis varmaan aika taas mennä! ;o))

  Voin kuvitella äänikirjojen kunnon. Varmaan sama fiilis, kun mulla tulee joskus uimahallissa, että hyi, kun ihmiset paskasia.. ;o/

  Ihku kesäinen työ muuten. Tee valmiiksi, että saat seinälle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisen harvinaista herkkua minullekin nämä konsertit ovat.Nytkin tuonne pääsin ystäväni lahjoittamana.Edelleisen kerran olen ollut viime keväänä Yön konsertissa ja silloinkin eräs toinen ystävä antoi sen minulle lahjaksi.Kävisihän sitä useamminkin mutta arvokasta touhua.

   Poista
 4. hyvät konsertit virkistävät!
  voi miten kiva mansikkapistely, tykkään kovasti marja-aiheista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän olen tuon tyyppisiä pistellyt,mutta tuosta tykkään itsekin.Kunhan joskus pääsisi vaikka seinälle asti tai muuten koristukseksi.

   Poista
 5. Ihhana,ihana rp-työ tuo amppelimansikkasi !!
  Upean isoja töitä olet pistellyt ! :)
  Minusta on aina kiva nähdä toisten vanhempiakin vaalmiita töitä,niistä saa jotain inspiratsioonia !!

  :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Samoin minusta on kiva katsella toisten tekemiä töitä,oli ne sitten uusia tai vanhempia.

   Poista
 6. Konsertit on aina upeita, kun vaan saa itsestään niin paljon irti että lähtee...Kaija Koo on myös omia suosikkeja, joten voin vaan kuvitella fiiliksen.. :)Kaija Koon Vapaa on muuten ylitse muiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti Vapaa on yksi minunkin suosikeista!Samaten Tinakenkätyttö ja Jos sua ei ois ollut.Isä-kappale on mulle rakas aivan erityisistä henk.koht.syistä.Olen monesti miettinyt että miten nuo Kaijan kappaleitten sanoitukset tuntuvatkin niin kolahtavan ja niistä löytää itsensä aina vaan uudestaan.Mulle on muutenkin erityisen tärkeitä laulujen sanat enkä ihan mitään liirum laarumia tykkää siitä syystä kuunnella.

   Poista
 7. Onpas herkullisennäköiset amppelimansikat; äkkiä esille, kun kesäkin on tulossa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan olen katsonut sille jo talven mittaan paikankin - viimeistelyt ja kehystys niin se on siinä! :)

   Poista