maanantai 2. huhtikuuta 2012

Tyly diagnoosi

Tänään tuli postissa röntgenlääkärin lausunto.Rintarangassa on nivelrikko :( Eli (nämäkin) kivut taisivat tulla sitten jäädäkseen.Tiedän,etten ole tokikaan ainoa.Mutta silti olen vuodattanut runsaasti kyyneleitä.

Mukana oli lähete fysioterapiaan kuudesta kerrasta kivun lievitykseen sekä yksilölliseen terapeuttiseen harjoitteluun että hierontaan.Hierontaa nivelrikkoon?Hmm...kuulostaa erikoiselta.Viikko sitten soittaessaan ei lääkäri sanonut mitään tälläisestä vaivasta.Ja lääkehoitoon ei mitään korjausta.Buranan tälläiseen vaivaan toki ymmärrän,mutta Panacodia maksimimäärät...Voi olla,että olen tyhmä,mutta luulisin,että nivelrikkoon on nykyisellään soveltuvampiakin lääkkeitä.

Hölmöintä ehkä oli,että rtg-kuvat otettiin vain rintarangasta.Yritin sanoa,että kovia kipuja on ollut myös niskassa.Vastaus oli,että rintaranka pitää tutkia ensin.No,nythän lähete tuonne fysioterapiaan koskee sitten vain tuota rintarangan hoitoa :/ Miten minusta tuntuukaan siltä,että se kokonaisvaltainen ja järkiperäinen sairauksien tutkiminen ja hoito on niin hakusessa edelleen...Turhauttavaa.

Tälläistä tänään.

20 kommenttia:

 1. No voi jukra. Kestämistä ja jaksamista vaan eteenpäin! Sehän tässä lääketieteesä tai siis systeemeissä on outoa, että aina van tutkitaan yhtä kohtaa ihmisessä, vaikka olemme kokonaisuuksia, psyko-fyysisiä kokonaisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Olen tässä harkinnut,että varaan uuden ajan lääkärille.Musta olisi kohtuullista saattaa tuo lääkehoitokin oikeille urilleen.Täällä vain tuo ajan varaaminen on tehty niin hankalaksi...yksi numero,josta n.60 000 (ihan oikeasti!)yrittää päästä varaamaan aikaa erilaisiin terv.huollon palveluihin - jonotus puhelimessa voi kestää tunteja :(

   Poista
 2. Moi,
  ja jaksamista ja tsemppiä sinulle paljon <3

  Miehelläni on selkärankareuma ja sitä kautta on nää reumaperäiset jutut ainakin vähäisen tuttuja.

  Oletkos käynyt reumaliiton sivuilla, vertaistukea on saatavilla : http://www.reumaliitto.fi/reuma-aapinen/reumataudit/nivelrikko/

  "Joko teemme itsestämme onnettomia
  tai teemme itsestämme vahvoja.
  Työn määrä säilyy samana. "
  -Positiivarit, Ajatusten Aamiainen-

  VastaaPoista
 3. No hitsi. No nyt vaivalle on ainakin nimi. Toivottavasti se auttaa eteenpäin hoitoketjussa. Tää on tätä kaukoparannusta tosin nykyään. Musta on aika tyluä, et postissa vaan lähetellään lausuntoja eikä naamatusten voida tollasia uutisia kertoa. Kyllä nivelrikkoon on muitakin lääkkeitä ku Burana ja Panacod, arthryliä tuntuu syövän monet ja arcoxia, joka on myös tulehduskipulääke. En sitten tiedä auttaako ne tohon rintarankaan, nivelvaivaisille tiedän tuota määrätyn.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa kamalalta! Luulisi, että tuohon nyt jotain muutakin lääkettä on saatavilla kuin särkylääkkeet ja hieronta.

  VastaaPoista
 5. Voi,miten ikävää:( en tiedä mitä sanoisin,menin ihan sanottamaksi. Auttaako siihen hieronta?! epäilen kyllä, ettei niveliin auta. lääkehoitoa pitäis tehostaa tai uudistaa. Voimia sulle kovasti.

  VastaaPoista
 6. No voi vitsi :(. Näillä sit mennään...
  Meijän äite opettelee elämään joulun jälkeen todetun nivelreuman kanssa. Tulehduskipulääkepatteria piisaa, eikä niitä ole kovin kiva syödä, se on selvä.

  Toivottavasti sun kivut edes ajan myötä helpottaa. Kai noihin sentään konsteja on, luulis, kun on mun sydämeenikin...

  VastaaPoista
 7. Voi harmin paikka, ei kiva...taitaa mokoma nivelrikko kuulua näihin kekkuleihin jotka ei edes parane.

  D-vitamiinilisä ja rauhallinen liikunta pitäis kaiketi olla hyväksi esim kävely, uinti tai vesijumppa ja tuota fysioterapiaakin tiedän paljon käytettävän.
  Tulehduskipulääkkeet pitäis kyllä auttaa vähän, mutta pitkäaikainen Buranan syönti käy helposti vatsan päälle. Parempi voisi olla vaikka Panadol comp tai joku muu sen tyyppinen. Kortisonipistoksiakin käytetään ja kipuvoiteet kuulemma auttavat myös.

  Kelju kumppani! Aikanaan Heinolassa Reumalla kuntoutusjaksoilla ollessani tapasin myös nivelrikosta kärsiviä. Moni heistä kertoi elävänsä ihan hyvää elämää alun sopeutumisvaikeuksien ja hoidon tasapainottelun jälkeen.

  Toivon sinulle voimia pärjätä kipujen kanssa, mutta myös voimia hankkia uutta aikaa lääkärille!

  Virtuaalinen voimahalaus sinulle! <3

  VastaaPoista
 8. Voi kiitos teille kaikille!Nyt mulla on paha taisteluväsymys.Yritin eilen aikaa lääkäriin,mutta en saanut.Uskomattoman huonolla tolalla Suomen terveydenhuoltosysteemi.Onnellisia ne,joilla työterveyshuolto;mitä olen kuullut,niin siellä puolella asiat (ja ihmiset) hoituuu.Ei kai tässä auta kuin yrittää kerätä sisua Pääsiäisen ajan ja tehdä uutta yritystä ensi viikolla ajan saamiseksi.

  VastaaPoista
 9. Tässä on yksi rntaranka kulunut myös, kaverina kulumalle on vielä skolioosi (rankakiertymä) yläselässä ja alaselässä. Pussi ja tyrämahassa estävät kunnon jumpan, vuosien myötä tuo entinen liikunan harrastajan lihaksisto rappeutui ja kiertymä iski. Eivät osaa antaa minulle
  lihaskunto harjoitus ohjeita tälläiselle. Liiku ja liiku on ainoa vinkkini. Roikkuminen auttoi minulla (jalat eivät saa jäädä ilmaan) varovasti aivan hetken muutaman kerran peräkkäin löysää jalkoja tunnet kun ranka alkaa venyä. Enää en voi roikkua rintasyöpä kainalo ei tykkää hyvää. Artryl tekee nivelten väliin kalvoa auttaa toisilla. Nive yhdistys toimii ainakin turussa ;) Voimia kipujen kanssa minulla helppasivat ajankanssa. Stemppiä

  VastaaPoista
 10. Olen uusi täällä. Jaksamista sinulle. Masentavaa tämä Suomen terveydenhuoltosysteemi.... Näitä surullisia tarinoitahan riittää. Tulin kumminkin ihailemaan kättesi töitä - etenkin nuo ristipistot ovat huippuhienoja!

  VastaaPoista
 11. Jaksamisia sinulle! Vastaus kysymykseesi: käytän kokoa 8 tai 10 riippuen kuteen paksuudesta.

  VastaaPoista
 12. Voi sentään, kurjia uutisia sinulle!
  Hyvää pääsiäistä kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 13. Taitaa olla pientä ristiriitaa siinä, että aina korostetaan, että kroppa on kokonaisuus....ja sitten kuitenkin nuukaillaan, ja keskitytään yksityiskohtiin. Mutta - aina voisi pahemminkin olla, näin se on ajateltava. Vointeja!

  VastaaPoista
 14. Voi kuknka huonoja uutisia. Toivon todella, että lopulta saat kokonaisuudesta hoidon. Olet oikeassa, minä olen onnekas kun meillä on työterveys Mehiläisessä ja kaikki on kohdallani mennyt hyvin. On tullut lähetteet erikoislääkärille, sairaalaan, on pidetty palaveria jne. Nyt vasta luettuani sinun viestisi tajuan, miten eriarvoisessa asemassa sitä voidaankaan olla. Mutta siltikin, muistat vain pitää puolesi ja vaatia heitä kuuntelemaan, ottamaan kokonaisuus käsittelyyn jne. Ole naarasleijona. Vaikka olisitkin väsynyt tähän kaikkeen. Olen minäkin joutunut julkisella puolella taistelemaan lasteni puolesta. Ja poikani sanoi kerran, että sä olet äiti kuin naarasleijona. Sitä voimaa välitän sinullekin täältä! ps. minulla on tosi kovia jalkakramppeja. Ne kuulemma voivat lisääntyä mun tapauksessa. Kramppaa niin, että jalkani vääntyy vasemmalle. Ja voi miten se satuu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi voimalähetyksestä!Ajattelin,että katson tuon fysioterapian nyt;ellen siellä käy,eivät lääkärit ainakaan ota kuuleviin korviinsa.Ja toivon kyllä,että siitä olisi apua.Tosi kurjilta kuulostaa nuo krampit :( Eikö siihen ole mitään kikkakakkosta saatavilla?

   Poista