perjantai 13. huhtikuuta 2012

Ristipistotöiden pesu?

Olen joistakin blogeista lukenut mainintoja ristipistotöiden pesemisestä.Itse en ole koskaan niitä pessyt ja nyt haluaisinkin lisätietoja asiasta.Eli miksi pesu?Ja millaisella aineella?

Kävin keskiviikkona ekakäynnin fysioterapeutilla.Kartoitettiin tätä tilannetta tuon selän osalta ja lisäksi sain kahdesta liikeharjoituksesta ohjeet.Noiden toistoja useita useita kertoja päivän mittaan.Istumista mahdollisimman vähän eikä missään tapauksessa yhtään lysyssä vaan mahdollisimman oikoryhtisenä.Ensi viikolla uusi aika,jolloin kartoitetaan niska-hartiaseudun ongelmaa myös.Fysioterapeutti vaikutti oikein asiansa osaavalta ja olenkin varovaisen toiveikas,että apua tosiaan löytyisi tuolta suunnalta.

Eilen aamulla oli karmea herätys.Yön aikana oli toiselta puolelta kaulaa turvonneet imusolmukkeet kivikoviksi ja se turvotus jatkui koko korvan edustan.Sitten ilmaantui jo pientä lämpöäkin.Eihän siinä auttanut taas kuin pyrkiä lääkärin puheille.Diagnoosina ulkokorvan tulehdus ja antibioottikuurinhan siihen tarvitsee.Lääkärireissun aikana kuume kipusi jo 39 asteeseen.Olin valmista kauraa petiin - ei sellaista kohtaa enää kropassa ollut,mihin ei olisi koskenut.Kuume jatkoi vielä kipuamistaan ja ilta ja yö meni 40 asteen kieppeillä.En tainnut kaikin ajoin olla ihan tässä maailmassa.Aamupäivä kului rankassa hikoilussa kuumeen laskiessa ja nyt ollaan normaalilukemissa.Turvotus ei ole laskenut vielä yhtään mihinkään ja kipeä ja kuumottavakin se on.Toivottavasti tuo antibiootti nyt puree,ettei tarvii uutta lääkärireissua tuosta vaivasta.

                             Asenteen valintoja (Positiivareitten seinäkalenterista)
                             
                               Minä en osaa - Minä osaan
                               En minä - Kyllä minä
                               Epäilen että - Olen varma että
                               En pysty - Kyllä minä pystyn
                               Pelkäänpä että - Olen varma että
                               Ei se onnistu - Kyllä se onnistuu
                               Ei se käy - Kyllä se käy
                               En minä voi - Kyllä minä voin
                               Ei se koskaan - Kyllä se aina
                               Voinhan yrittää - Minä teen sen

7 kommenttia:

 1. Kylläpä sinulle vielä tuollaisen taudin lykkäsi, jospa se kuitenkin lääke alkaisi nopsaan vaikuttamaan.
  Minä en ole pessyt rp-töitäni tai kankaitani, ainkaan koriste sellaisia.

  VastaaPoista
 2. Hei Merkku ja terveisiä Ruka-tunturilta!

  -netti täällä pätkii mutta kokeillaan jos onnistun kirjoittamaan Sinulle ! :)

  Saat myötätuntoni korvatulehdukset on inhotaviaja viekyllä äkkiä huonoon kuntoon...paranemisia ...

  Varmaan riippuu tekijästä tarvitseeko työ pesua muta minun kankaani on aina ihan kahvissa ja tai/tummassa suklaassa,käsivoitessa,Melli-kisu siskonsa kanssa säännöllisesti nukkuu rp-työn päällä ja pyyhkii samallasiihen suunsa syötyään juuri Sheba-tonnikalaa(nami,nami) ;) ...joten mun on aina pakko pestä työt.
  Ja kyllähän niihin tarttuu käsistä hikeä yms.

  Pesuun on varmaan montakin tapaa mutta mun patentti on:

  laitan pesuvatiin tms. haaleaa vettä siihen
  Vanish Oxi "luota pinkkiin" pulveria tai vielä useammin sitä samaa suihkepullosta...pari pientä suihkausta.

  Tuo vanish oxi ei oikeastaan ole saippuaa vaan jotain ihme "poretablettia" jauheena tai vaahtoavana suihkeena.

  - ,uskomattoman tehokasta kylläkin ,sillä lähti jopa lyijykynän jälki aidakankaasta.
  Hiukan vaan puristelin työtä vedessä ja huuhteln hanan alla.
  Ihan musta vesi jää vatiin :)

  VastaaPoista
 3. Paranemista ja jaksuja <3. Tuohon pesuasiaan en osaa sanoa mitään.. :)

  VastaaPoista
 4. Mä pesen työn jos se likaantuu tehdessä. Suklaatahrat on mulla maanvaiva... mä oon pessy myös sellasi töitä, jotka on vaikka pyyhkeissä tms kiinni, ihan pesukoneessa. Mutta jos jonkun tekeilläolevan työn pesen niin käsin sen putsaan.

  Mutta voi hurja tuota tulehdusta. Jos ei ala turvotus niissä imusolmukkeissa helpottamaan niin menet uudelleen lääkäriin ja aika pitää saada eikä joutua jonottelemaan. Toivottavasti paranet. Uskomatonta kun kaiken pitää tulla aina samaan aikaan! Koita jaksaa, en voi muutakaan sanoa.

  VastaaPoista
 5. Voi kurja tuota terveysjuttua; paranemista!
  En minäkään juuri ole pistelyitäni pessyt (en syö suklaata pistellessä ;D). Ehkä tuon Foxglove Ballin joudun huuhtelemaan, kun sen käsitteleminen vie niin monta istuntoa, että saattaa keritä käsistä saamaan rasvaisuutta ja hikoilua... Mutta ei mun mielestä tarvi pestä, ellei ole tahroja.
  Ja niistä apulangoista kyselit, että miten ne pystyy pitämään sotkeentumatta kirjonnan joukkoon. Kun purkaa varovasti, niin kyllä ne purettua saa. Jos on vahingossa mennyt kirjoessa neula apulangan keskeltä, leikkaa vain apupiston poikki siitä ongelmakohdan läheltä, ja nyppäsee langan pois kahdessa osassa.
  Apulangan käyttö helpottaa isomman mallin tekoa siinä määrin, etten missään nimessä luopuisi siitä :).
  Ai niin, pistä ihmeessä kehykseen tuo possu-/tiputyö tuossa alempana; se on ihana!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista!Mulla kanssa kädet hikoilee ja sellanen rasvanahka olen luonnostaan,että kyllä varmaan siinä mielessä työt pesua joskus kaipaisivat.

  Tuo apulankajutska täytyy ottaa harkintaan;niin monta kertaa olen joutunut purkamaan paljonkin kun on tullut laskuvirhe vaikka miten laskisi moneen kertaan.Joskushan se laskuvirhe ei haittaa,mutta aika usein se on niin ratkaiseva,ettei auta kuin purkaa.

  Tulehdus jyllää edelleen eikä oikein osoita laantumisen merkkejä.Kuume sahaa ees taas ja turvotukset on oikeastaan vaan lisääntynyt.Katson vielä huomiseen ja sitten on kai aika palata lääkärin puheille.Kaiken huipuksi autoni sanoi yhteistyösopimuksen irti ja vaikeni kokonaan.Hiukan on ollut sellainen olo,ettei enää tiedä itkisikö vai naurais...

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä sairasteluun. Tänä talavena/kevväänä on kyllä tauteja jyllänny kovasti. Toivottavasti saat apua fyssarilta.

  VastaaPoista